Beskriv ditt behov

Helt gratis anger du vad du vill ha hjälp med och var.

Invänta offerter

Luta dig tillbaka och invänta offerter från våra hantverkare.

Vad behöver du hjälp med?

Hjälp med badrumsrenovering, bygga nytt badrum, byte av toalett och dusch. Skriv gärna så detaljerat som möjligt.


Fyll i dina kontaktuppgifter


Våtrumsmatta

När man pratar badrumsrenovering är det många som bara tar för givet att det är kakel och klinker som gäller eftersom detta är väldigt populärt att sätta i just badrum. Det finns däremot ett väldigt bra alternativ till dessa material och det är att istället använda våtrumsmatta. Vissa får lite rysningar när de tänker på dessa material eftersom de oftast förknippas med gamla slitna badrum.

Faktum är däremot att det idag finns ett stort utbud av våtrumsmattor, och dessa finns i alla möjliga färger och mönster. Fördelarna med våtrumsmatta jämfört med kakel och klinker är att det är billigare och enklare att sätta in. Dessutom är det mer hållbart och lättare att hålla rent, det riskerar exempelvis inte att spricka om du tappar något hårt i golvet och du slipper ligga och skura rent fogarna där smutsen gärna fastnar.

Om man är många i familjen och badrummet används flitigt kan det vara en bra idé att titta på alternativet med våtrumsmatta innan man bestämmer sig. Våtrumsmatta läggs inte bara på golvet, det sätter man även på väggarna. Den man sätter på väggarna är däremot ofta lite tunnare än den som ligger på golvet eftersom den inte påfrestas på samma sätt. Man kan även välja att sätta en våtrumstapet på väggarna i kombination med våtrumsmattan på golvet, och även dessa finns i olika tjocklekar och utföranden.

Om man väljer att lägga en våtrumsmatta är det oerhört viktigt att skarvarna görs på rätt sätt eftersom det måste vara helt tätt så att fukten inte kan komma igenom. När man sätter våtrumsmatta på väggarna kan man lägga denna horisontalt (och inte som när man tapetserar i vanliga fall) för att minska antalet skarvar. En annan fördel med just våtrumsmatta är att man inte behöver göra någon ytterligare fuktspärr eftersom våtrumsmattan i sig har samma funktion. Även här kan man alltså spara in pengar jämfört med om man skulle sätta kakel och klinker i sitt badrum, och om man tänker på arbetstiden tar det inte särkskilt lång tid att lägga in en våtrumsmatta.

Om man har erfarenheten och kunskapen kan man göra jobbet själv, annars bör man kontakta en fackman för uppgiften för att undvika fuktskador. Dessutom ger din försäkring dig ett bättre skydd om jobbet är utfört av en fackman, om du skulle råka ut för att det ändå blir fuktskador eller om det uppstår något annat problem.

Varför oss?

 • Kvalitetssakrade renoverare Vi jobbar med professionella företag i många branscher.
 • 100% kostnadsfritt Det kostar dig inget alls att unyttja tjänsten. Fyll i dina behov och se själv hur enkelt det är
 • Spara Pengar Genom att jämföra offerter mellan olika leverantörer så kan du på ett snabb och enkelt sätt spara pengarna.

Inkomna jobb

 • Badrumsrenovering

  Sverige 2020-02-26
 • Badrumsrenovering

  Sverige 2020-02-25
 • Badrumsrenovering

  Sverige 2020-02-25
 • Badrumsrenovering

  Sverige 2020-02-25
 • Badrumsrenovering

  Sverige 2020-02-24

Statistik över inkomna jobb

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)