Beskriv ditt behov

Helt gratis anger du vad du vill ha hjälp med och var.

Invänta offerter

Luta dig tillbaka och invänta offerter från våra hantverkare.

Vad behöver du hjälp med?

Hjälp med badrumsrenovering, bygga nytt badrum, byte av toalett och dusch. Skriv gärna så detaljerat som möjligt.


Fyll i dina kontaktuppgifter


Tätskikt

Att helrenovera sitt badrum är ett stort projekt och det är väldigt många saker och detaljer som måste gås igenom och tänkas över innan man kan påbörja arbetet. Eftersom ett badrum är ett våtutrymme som oftast måste stå emot väldigt stora påfrestningar från fukt är det oerhört viktigt att man hindrar fukten från att tränga igenom och bilda fuktskador eftersom detta kan leda till stora problem och medföra höga kostnader för att åtgärda och göra om. Fuktskador är med andra ord något man verkligen ska försöka undvika, och detta gör man enklast genom att se till att lägga ett ordentligt tätskikt i sitt badrum, särskilt om man tänker sätta kakel och klinker eftersom dessa material inte är täta i sig själva.

Med ett bra tätskikt monterat av en professionell fackman har man däremot en stor chans att klara sig från fuktskador. Vad exakt är då ett tätskikt? Ett tätskikt är helt enkelt ett tätt skikt av ett särskilt material som hindrar fukten från att tränga igenom och orsaka fuktskador, och generellt sett finns det två typer av tätskikt att välja mellan, ett tunnflytande material och ett tjockflytande. Skillnaden mellan dessa är att den tunnflytande massan används i kombination med en folie- eller tätduk om man har formstabila skivor som exempelvis gips- eller spånskivor som underlag medan den tjockflytande massan kan rullas direkt på betong, puts och liknande samt på golv.

Denna tjockflytande massa appliceras i flera lager och blir gummiliknande när den torkar, vilket hindrar fukten från att ta sig igenom. Om man väljer att lägga klinker på golvet i sitt nya badrum och vill ha golvvärme ska tätskiktet ligga ovanför värmeslingan för att skydda även denna från fukt. Om man däremot väljer att inte använda kakel och klinker i sitt nya badrum utan istället tänker sätta våtrumsmatta behöver man inte göra något tätskikt eftersom dessa material är vattentäta i sig. Man ska däremot vara noga med att täta ordentligt om man borrar hål och dylikt för att försäkra sig om att fukten inte smiter igenom just där. Därför är det bra att överlåta den här biten av badrumsrenoveringen åt en professionell fackman som har koll på läget och vet hur han ska göra för att ditt badrum ska bli bra. Det kan även vara bra att höra med sitt försäkringsbolag om vad som gäller när man ska renovera badrum så att man inte står och faller om det uppstår problem med exempelvis fukt.

Varför oss?

  • Kvalitetssakrade renoverare Vi jobbar med professionella företag i många branscher.
  • 100% kostnadsfritt Det kostar dig inget alls att unyttja tjänsten. Fyll i dina behov och se själv hur enkelt det är
  • Spara Pengar Genom att jämföra offerter mellan olika leverantörer så kan du på ett snabb och enkelt sätt spara pengarna.

Inkomna jobb

Statistik över inkomna jobb

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)